Icon, arrow rightIcon, close pushmenu movingoIcon, faq-bubble movingo whiteIcon, pdf movingoticket-movingo-blue3Icon, ticket movingo blueIcon, time movingo blue
Hoppa till huvudinnehåll
Vibeke står på en perrong

Vibeke sparar hundralappar varje månad med Movingo

Pendling A clock A clock okt 27, 2017

Vibeke Svärd från Örebro är en relativt ny pendlare inom kollektivtrafiken. I cirka 1,5 år har hon pendlat mellan Örebro och Eskilstuna och tycker det fungerar smidigt. När nu Movingo införts kan hon dessutom spara en slant varje månad. ”Jag blev väldigt glad när jag såg vad Movingo skulle innebära för mig – jag sparar många hundralappar varje månad!”

Vibeke Svärd arbetar som kommunikatör på Energimyndigheten i Eskilstuna där hon framförallt är inriktad på olika EU-projekt inom energieffektivisering. Varje dag, förutom fredagar, pendlar hon till sin arbetsplats – en resa som börjar med en kort promenad till stationen, tåg i 50 minuter och till sist avslutas med en kort promenad till arbetsplatsen.

– Det fungerar väldigt smidigt och min arbetstid börjar direkt när jag sätter mig på tåget. Vi är ett litet gäng som reser från Örebro och arbetar på samma ställe. Vi träffas på stationen och sitter ihop. Det är trevligt att ha arbetskompisar att pendla tillsammans med, säger hon.

Vibeke står på perrongen
Vibeke jobbar som kommunikatör på Energimyndigheten i Eskilstuna och har pendlat i 1,5 år. Hon är nöjd med den sänkta månadskostnaden.

Även om Movingo både gäller för både regionala tågresor som resor i lokaltrafiken så tror inte Vibeke att hon kommer att utnyttja lokaltrafiken till vardags. Om hon inte åker till Stockholm.

– Jag bor så nära stationen och det är nära till mitt arbete i Eskilstuna. Jag äger inte ens någon bil och cyklar eller går överallt. Men jag hade ändå inte valt bilen, dels för att det tagit längre tid men också för att jag inte kan utnyttja restiden för att arbeta. Men jag åker mycket till Stockholm för jobbets räkning och då är det så smidigt att allt ingår, säger hon.

Smidigt och effektivt men det allra bästa med Movingo enligt Vibeke är den sänkta månadskostnaden.

– Jag betalade 2 720 kronor tidigare och nu ligger min biljettkostnad på 2 200 kronor. Det blir många hundralappar varje månad som kan användas till annat, avslutar hon.