Helle Zetterberg är glad på perrongen

”Min arbetsmarknad ökar med flera 1000 procent!”

Pendling A clock A clock okt 27, 2017

Helle Zetterberg i Västerås beskriver sig själv som en tacksam pendlare som tycker det är fantastiskt att resa kollektivt. Speciellt med tåg. Nu är hon ute och söker jobb och ser det som en enorm fördel med en gemensam pendlarbiljett i Mälardalen.

– Det spelar ingen roll för mig åt vilket håll eller vart jag reser. Det jag ser är att min arbetsmarknad ökar med flera 1000 procent när kollektivtrafiken fungerar, när alla bolag samarbetar med biljettsystemet och det blir både enklare och billigare.

Helle Zetterberg började hos tågtillverkaren Bombardier som civilingenjör, men ett brinnande intresse för kommunikation gjorde att hon efter ett par år valde kommunikationsavdelningen på samma företag. Kombinationen teknik och kommunikation var lyckad, men för ett år sedan flyttades hennes tjänst utomlands. Helle satte sig på skolbänken igen och valet föll på att fördjupa sig i kommunikation på Mälardalens Högskola. Hon är redan så smått ute och söker nya utmaningar.

– När jag väl började titta mig omkring på arbetsmarknaden insåg jag att om jag kan tänka mig att pendla ökar min arbetsmarknad enormt. Jag kan söka arbete i Stockholm, i Solna, eller i Köping eller i Eskilstuna eller Sundbyberg. Jag är en perfekt pendlare som kan pendla åt vilket håll som helst, säger hon.

Helle Zetterberg är glad på perrongen
Helle Zetterberg i Västerås är en van pendlare och ser att hennes arbetsmarknad ökar med 1000 procent en fungerande kollektivtrafik.

Även om det blir mest lokalbussen som utnyttjas just nu är Helle en van långpendlare. Tidigare har resvägen varit från Västerås till såväl Stockholm som Eskilstuna och Köping. Och med en bakgrund från Bombardier beskriver hon sig också själv som en tacksam pendlare med stor förförståelse om det blir problem längs vägen.

– Jag tycker det är fantastiskt att pendla och är väldigt glad över att det finns människor som servar mitt behov av att förflytta mig. Att kliva på en buss hemma, slippa parkeringsbekymmer och sedan bara sätta sig på ett tåg. Jag använder alltid tiden för att läsa, plugga eller slappna av och känner mig fräsch mentalt när jag kommer fram. Någon annan tar ansvar för allt annat.

När nu Movingo införs är det en enorm fördel för henne att såväl tågsträckan som lokaltrafiken på hemort och arbetsort ingår i biljetten.

– Jag tycker inte om att köra bil, det är så tråkigt. Jag har förmågan att njuta av att åka med lokaltrafiken. Jag spelar Wordfeud eller kollar Facebook och LinkedIn på kortare sträckor och jag slipper alla parkeringsbekymmer. Det är enormt smidigt att också kunna åka i lokaltrafiken på den ort man reser till på samma biljett, avslutar hon.

Kontakta kundservice Arrow pointing right Arrow pointing right

Mälardalstrafik MÄLAB AB
c/o Trafikförvaltningen
Lindhagensgatan 100
105 73 Stockholm

Gilla Movingo på Facebook