Icon, arrow rightIcon, close pushmenu movingoIcon, faq-bubble movingo whiteIcon, pdf movingoticket-movingo-blue3Icon, ticket movingo blueIcon, time movingo blue
Hoppa till huvudinnehåll

Så reser du med Movingo

Det är enkelt för dig att pendla i hela Mälardalen med Movingo. Pendlarbiljetten Movingo gäller för obegränsat resande i 30 dagar, 90 dagar eller ett år.

Movingo Alla sträckor

Movingo är extra bra för dig som reser riktigt långt!

Med en 30-dagarsbiljett för endast 3200 kronor får du tillgång till alla sträckor i hela Mälardalen. Förutom regionaltågstrafiken på Mälartåg, SJs avgångar med Movingo-giltighet, Tåg i Bergslagen inom Västmanlands-, Örebro- och Östergötlands län och Trosabussen ingår också lokaltrafiken som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Köp Movingo här.

Movingo mellan två regionaltågsstationer

För dig som reser kortare sträckor kan du välja Movingo mellan två regionaltågsstationer, exempelvis Eskilstuna–Stockholm, utöver resor med Mälartåg och SJs regionaltåg gäller biljetten då också för resor i Sörmlandstrafiken och SL-trafiken.

Giltigheten att resa i lokaltrafiken gäller i respektive lokaltrafiks hela trafiksystem.

För att få fram vilket pris som gäller för din biljett väljer du mellan vilka två regionaltågsstationer du pendlar.

Det finns tre undantag

  • VL-trafiken är indelad i två zoner, en zon för Västerås kommun och en zon för övrig VL-trafik.
  • SLs pendeltåg Arlanda–Uppsala omfattas inte av SL-taxan utan av ULs taxesystem, vilket gör att det krävs en Movingo-biljett med UL-giltighet för att resa på den sträckan.
  • För resor till och från Arlanda C behövs utöver Movingo Alla sträckor också en passagebiljett, vilken antingen kan köpas som periodbiljett för 400 kronor/30-dagar. Eller så kan du köpa en passagebiljett för 120 kronor för enstaka resor.