Vad kostar Movingo för ungdom/student?

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får Movingo studentrabatt – 25% rabatt på fullpris.

Det innebär priser på 750–2250 kronor i månaden för en sträcka och 2400 kronor i månaden för Movingo Alla sträckor. Giltiga studentlegitimationer (Mecenat eller studentkort med SL-symbol) ska kunna styrkas med ID-handling (pass, körkort eller ID-kort).

Kan jag samla SJ Prio-poäng om jag köper Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

När du köper Movingo får du prio poäng automatiskt via i inloggat läge på sj.se eller i SJs app. Även du som har ett SJ Regionalkort eller Movingokort kopplat till ditt medlemskap kan samla poäng automatiskt genom att koppla kortet via SJ.

Befintliga SJ Regionalkort kopplade till SJ Prio ger poäng, precis som tidigare. Reglerna för tillgång till SJ Lounge etc. förändras inte i och med lanseringen av Movingo.

Varför är prishöjningen Märsta–Uppsala och Knivsta–Märsta så stor jämfört med dagens SJ-biljetter? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Movingos pris för Märsta–Uppsala och Märsta–Knivsta är 1800 kronor för 30 dagar och anledningen till detta är att både UL och SL ingår.

Detta pris är ett mycket högre pris än dagens SJ-biljetter så därför kommer SJ fortsättningsvis att sälja biljetter på dessa tågsträckor som bara gäller på SJ-tåget som ett komplement till Movingo.

Kontakta SJ för mer information kring deras biljetter.

Får alla kunder ett lägre pris? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Ja, jämfört med TiM-biljetter (SJ + Lokaltrafik) blir motsvarande Movingo-biljett alltid billigare. Det finns dock relationer med dagens SJ-biljetter som kan vara något billigare men då ingår inte lokaltrafiktillägget vilket det alltid gör i Movingo.

Prisexempel för några sträckor

Enbart jämfört mot SJs biljetter utan lokaltrafiktillägget som ingår i Movingo, med ökning/sänkning inom parentes.

 • Västerås–Eskilstuna: 1400 kr (+60 kr)
 • Katrineholm–Norrköping: 1400 kr (-170 kr och ny giltighet med Östgötapendeln Norrköping–Linköping)
 • Södertälje syd–Stockholm 1600 kr (+330 kr)
 • Gnesta–Stockholm 2000 kr (+440 kr)
 • Enköping–Stockholm 2200 kr (-310 kr)
 • Örebro–Eskilstuna 2200 kr (-520 kr)
 • Örebro–Västerås 2400 kr (-320 kr)
 • Strängnäs–Stockholm 2400 kr (- 150 kr)
 • Nyköping–Stockholm 2800 kr (+ 290 kr)
 • Eskilstuna–Stockholm 3000 kr (+ 150 kr)
 • Västerås–Stockholm 3000 kr (+100 kr)
 • Katrineholm–Stockholm 3200 kr (+350 kr och giltighet på alla sträckor)
 • Örebro–Stockholm 3200 kr (-90 kr och giltighet på alla sträckor)

Vilka biljettyper ersätts av Movingo och vilka gör inte det? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

TiM kombi, TiM komplett och TiM student/ungdom ersätts av Movingo. TiM 24 ersätts av vanliga Resplusbiljetter.

TiM kombi

Ersätts av Movingo 30-dagarsbiljett för valfri tågsträcka. För längre resor säljs Movingo Alla sträckor.

TiM komplett

Ersätts av Movingo Alla sträckor med pris på 3 200 kr för en 30-dagarsbiljett. Alla sträckor innebär också giltighet inom all lokaltrafik i Mälardalen. Dessutom kommer Movingo, till skillnad mot TiM komplett, även att gälla på Trosabussen till Liljeholmen.

TiM student/ungdom

Ersätts av Movingo 30-dagarbiljett med ungdoms-/studentrabatt. Movingo kommer att ha SLs regler för ungdom/student, vilket innebär att ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får 25% rabatt på ordinarie pris. Ungdomar 20–25 år samt studenter med lägre studietakt köper Movingo till ordinarie pris.

Movingo kommer inte att finnas med pensionärsrabatt.

Vad kostar Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

För kortare resor gäller Movingo för resor på SJ-avgångar med Movingo-giltighet mellan två tågstationer, och för lokaltrafik i de län som ingår längs sträckan. Normalpriset för en 30-dagarsbiljett blir mellan 1000 och 3000 kronor.

För längre sträckor införs en biljett som gäller för resor med SJ-avgångar med Movingo-giltighet på alla sträckor och i all lokaltrafik i de sex län som ingår i samarbetet dvs SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Priset för en 30-dagarsbiljett blir 3 200 kronor (motsvarande ”TiM komplett” som idag kostar 4254 kronor).

Resor till/från Arlanda kommer precis som i dag att kosta 300 kronor för 30 dagar.

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får 25% rabatt på ordinarie pris. Vilket innebär priser för en 30-dagarsbiljett på 750–2250 kronor för en sträcka och 2400 kronor för alla sträckor.

När kan jag köpa Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Fr o m den 1 oktober 2017 uppdateras SJs biljettautomater och får den nya Movingo-menyn. Du som idag reser med SJ Regionalkort, kommer kunna fortsätta använda samma kort som tidigare. Du laddar det som vanligt i automaten, det är bara utseendet i automaten och pappersbiljetten samt priset som förändras.

Hur prissätts Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Priset på Movingo sätts utifrån hur lång tågresan är. Det kostar till exempel 2 00 kronor från Nyköping till Stockholm och 3000 kronor från Eskilstuna till Stockholm. Då ingår lokaltrafiken i respektive län.

Maxpriset för Movingo en sträcka är 3000 kr för 30 dagar. Om priset för sträckan överstiger 3000 kronor väljs Movingo Alla sträckor automatiskt och kostar 3200 kronor för 30 dagar. Då ingår alla regionaltågsträckor inom Mälardalen samt all lokaltrafik.

Var säljs Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

I SJ Biljettautomat på stationerna kan du köpa 30-dagarsbiljett med SJ-del på SJ Movingokort, pappersbiljett för lokaltrafiken och ladda en spärröppnare för tunnelbanan på SLs Access-kort.

SJ.se, SJs app och SJs återförsäljare

Via sj.se och SJs app kan du köpa Movingo 30 dagar, 90 dagar eller ett år. I båda fallen kommer den biljett du visar upp finnas i SJs app. Till en början kan appen dock inte öppna SLs automatspärrar. Vill du resa med Movingo som app-biljett i SL-trafiken behöver du därför visa biljetten för stationsvärden.

För vissa sträckor där Movingo säljs finns inte SJs Månadsbiljett för regionala tåg i 2:a klass kvar. Det vill säga, är du van vid att köpa SJs Månadsbiljett i 2:a klass på dessa sträckor så måste du välja Movingo.

Varför har man slutat sälja TiM-biljetter och infört Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Människor bor, arbetar och rör sig allt mer inom Mälardalsregionen. Inte bara mellan kommunerna, utan även över länsgränserna. Vi vill göra det enklare för dig att resa kollektivt, hela vägen från hemmet till jobbet. Genom att inkludera giltighet i lokaltrafiken utan extra kostnad räknar de kollektivtrafikansvariga i regionen tillsammans med SJ att det totala resandet ska öka.

Kontakta kundservice Arrow pointing right Arrow pointing right

Mälardalstrafik MÄLAB AB
c/o Trafikförvaltningen
Lindhagensgatan 100
105 73 Stockholm

Gilla Movingo på Facebook