Icon, arrow rightIcon, close pushmenu movingoIcon, faq-bubble movingo whiteIcon, pdf movingoticket-movingo-blue3Icon, ticket movingo blueIcon, time movingo blue
Hoppa till huvudinnehåll

Kommer SJs regionaltågslinjer i Mälardalen fortsätta att ingå i Movingo efter den 12 december 2021?

Uppdaterad 20 sept 2021: Det pågår förhandlingar med SJ om Movingo-giltigheten på deras tåg efter den 12 december 2021. Om det blir några förändringar kommer vi och SJ att gå ut med mer information om det.

Hur visar jag upp biljetten jag har i Movingo-appen? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

App-biljetten ska visas upp för tåg- eller stationsvärd eller annan kontrollpersonal som läser av den antingen maskinellt, eller manuellt genom att klicka på den optiska koden för att se att biljetten är giltig. Du kan ”blippa” Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och i SL-spärrar på tunnelbane- och pendeltågsstationerna bl a T-Centralen, samt på bussarna i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten bussföraren eller annan kontrollpersonal.

Hur flyttar jag Movingo-biljetten jag har i appen till en annan mobil? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

I Movingo-appen: Logga in på ditt konto från den mobil du vill använda att resa med och svara sedan  ”Ja” på frågan om du vill flytta din biljett till den här mobilen. Därefter har du flyttat din biljett, och den kommer inte att finnas kvar i den ursprungliga mobilen.

I SJ-appen: Logga in på ditt konto från den mobil du vill använda att resa med och välj ”Aktivera” om du vill flytta din biljett till den här mobilen. Därefter har du flyttat din biljett, och den kommer inte att vara aktiverad i den ursprungliga mobilen längre.

Du kan maximalt flytta biljetten mellan olika mobiler 1 ggr under två dygn (48 timmar).

Vad gäller för resa med barn? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

En resenär med giltig Vuxen- eller Ungdom/Studentbiljett får utan kostnad ta med två barn till och med 6 år. Mer generösa regler för att resa med barn kan finnas i enskilda trafiksystem. Resenär med giltig vuxenbiljett på Mälartåg och SJ Regionaltåg där Movingobiljetten är giltig, får ta med två barn upp till och med 15 år utan kostnad i 2 klass.

Kan jag samla SJ Prio-poäng om jag köper Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

När du köper Movingo får du prio poäng automatiskt via inloggat läge om du har registrerat ditt prio-nummer på din sida på movingo.se, sj.se, i Movingo-appen samt i SJs app. Även du som har ett SJ Regionalkort eller Movingokort kopplat till ditt medlemskap kan du samla poäng automatiskt genom att koppla kortet via SJ. Det går inte att efterregistrera prio-poäng om du inte har angett ditt prio-nummer vid köpet på movingo.se eller i Movingo-appen.

Hur kan jag se vilka avgångar som har Movingo-giltighet? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Klicka för att se alla SJ-avgångar med Movingo-giltighet.

Movingo gäller på alla resor med Mälartåg. Du kan även gå in på sj.se och där söka din tågsträcka i Mälardalen. Då kommer alla SJs avgångar att visas och för att se vilka som har Movingo-giltighet expanderar du respektive avgång. Där visas giltighet med Movingo med hjälp av en beskrivande text.

Här kan du köpa pendlarbiljetten Movingo.

Vad kostar Movingo för ungdom/student? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får Movingo studentrabatt – 25% rabatt på fullpris.

Det innebär priser på 750–2250 kronor i månaden för en sträcka och 2400 kronor i månaden för Movingo Alla sträckor. Giltiga studentlegitimationer (Mecenat eller studentkort med SL-symbol) ska kunna styrkas med ID-handling (pass, körkort eller ID-kort).

Movingo pendlarbiljett kan du köpa här, i Movingo-appen eller i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

Vad kostar Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

För kortare resor gäller Movingo för resor mellan två regionaltågsstationer på Mälartåg, SJ-avgångar med Movingo-giltighet, på Tåg i Bergslagen inom Västmanlands-, Örebro- och Östergötlands län och på Trosabussen samt för lokaltrafik i de län som ingår längs sträckan. Normalpriset för en 30-dagarsbiljett är mellan 1000 och 3000 kronor.

För längre sträckor finns Movingo Alla sträckor som gäller för alla resor med Mälartåg, SJ-avgångar med Movingo-giltighet, på Tåg i Bergslagen inom Västmanlands-, Örebro- och Östergötlands län och på Trosabussen samt i all lokaltrafik dvs SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Priset för en 30-dagarsbiljett är 3 200 kronor.

Resor till/från Arlanda kostar 300 kronor för 30 dagar.

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt har 25% rabatt på ordinarie pris. Vilket innebär priser för en 30-dagarsbiljett på 750–2250 kronor för en sträcka och 2400 kronor för Movingo Alla sträckor.

Movingo pendlarbiljett kan du köpa här, i Movingo-appen eller i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

Hur prissätts Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Priset på Movingo sätts utifrån hur lång tågresan är. Det kostar till exempel 2 800 kronor från Nyköping till Stockholm och 3000 kronor från Eskilstuna till Stockholm. Då ingår lokaltrafiken i respektive län.

Maxpriset för Movingo en sträcka är 3000 kr för 30 dagar. Om priset för sträckan överstiger 3000 kronor väljs Movingo Alla sträckor automatiskt och kostar 3200 kronor för 30 dagar. Då ingår alla regionaltågsträckor inom Mälardalen samt all lokaltrafik.

Var kan jag köpa Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Movingo finns att köpa här online eller i Movingo-appen, i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

I SJs biljettautomater på stationerna kan du köpa 30-dagarsbiljett med SJ-del på SJ Movingo-kort, pappersbiljett för lokaltrafiken och ladda en spärröppnare för tunnelbanan på SLs Access-kort.

Via Movingo-appen, movingo.se, SJs app och på sj.se kan du köpa Movingo 30 dagar, 90 dagar eller ett år. 

Du kan ”blippa” Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och i SL-spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna samt på de flesta bussar i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten bussföraren eller annan kontrollpersonal.