Icon, arrow rightIcon, close pushmenu movingoIcon, faq-bubble movingo whiteIcon, pdf movingoticket-movingo-blue3Icon, ticket movingo blueIcon, time movingo blue
Hoppa till huvudinnehåll

Blir det ändrade priser för Movingo 2022? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Även från den 12 december 2021 och nder 2022 ligger biljettpriset för Movingo i princip kvar på samma prisnivå som vid lanseringen för fyra år sedan, oktober 2017. Mindre justeringar görs, i vissa fall handlar det om några tior uppåt eller nedåt, och på ett fåtal sträckor blir det lite större förändringar. Förändringarna beror främst på att biljettpriserna harmoniseras med länstrafikens biljettpriser.

Jag reser med Movingo på Mälartåg idag, vad händer med mina SJ Prio-poäng när Mälardalstrafik tar över ansvaret för trafiken från december 2021? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Du kan inte tjäna in och resa med SJ Prio-poäng på Mälartågs fyra linjer från den 12 december 2021 när Mälardalstrafik tar över ansvaret för trafiken. Vi kommer inte liksom andra regionala trafikföretag ha något kommersiellt stamkundsprogram. Du kommer inte heller att kunna tjäna in SJ Prio-poäng när du reser med Movingo på SJs regionaltåg i Mälardalen. Du behåller dina intjänade SJ Prio-poäng men det är på resor med SJ du kan utnyttja dem och de förfaller enligt ordinarie SJ Prio-villkor.

 

Du behåller dina poäng, men det är på resor med SJ du kan utnyttja dem och de förfaller enligt ordinarie SJ Prio-villkor.

Hur visar jag upp biljetten jag har i Movingo-appen? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

App-biljetten ska visas upp för tåg- eller stationsvärd eller annan kontrollpersonal som läser av den antingen maskinellt, eller manuellt genom att klicka på den optiska koden för att se att biljetten är giltig. Du kan ”blippa” Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och i SL-spärrar på tunnelbane- och pendeltågsstationerna bl a T-Centralen, samt på bussarna i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten bussföraren eller annan kontrollpersonal.

Hur flyttar jag Movingo-biljetten jag har i appen till en annan mobil? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

I Movingo-appen: Logga in på ditt konto från den mobil du vill använda att resa med och svara sedan  ”Ja” på frågan om du vill flytta din biljett till den här mobilen. Därefter har du flyttat din biljett, och den kommer inte att finnas kvar i den ursprungliga mobilen.

I SJ-appen: Logga in på ditt konto från den mobil du vill använda att resa med och välj ”Aktivera” om du vill flytta din biljett till den här mobilen. Därefter har du flyttat din biljett, och den kommer inte att vara aktiverad i den ursprungliga mobilen längre.

Du kan maximalt flytta biljetten mellan olika mobiler 1 ggr under två dygn (48 timmar).

Hur kan jag se vilka avgångar som har Movingo-giltighet? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Movingo gäller på alla resor med Mälartåg och SJs regionaltåg i Mälardalen. 

Du kan även gå in på sj.se och där söka din tågsträcka i Mälardalen. Då kommer alla avgångar med Mälartåg och SJ att visas och för att se vilka som har Movingo-giltighet expanderar du respektive avgång. Där visas giltighet med Movingo med hjälp av en beskrivande text.

Här kan du köpa pendlarbiljetten Movingo.

Vad kostar Movingo för ungdom/student? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får Movingo studentrabatt – 25% rabatt på fullpris.

Det innebär priser på 750–2250 kronor i månaden för en sträcka och 2400 kronor i månaden för Movingo Alla sträckor. Giltiga studentlegitimationer (Mecenat eller studentkort med SL-symbol) ska kunna styrkas med ID-handling (pass, körkort eller ID-kort).

Movingo pendlarbiljett kan du köpa här, i Movingo-appen eller i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

Vad kostar Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

För kortare resor gäller Movingo för resor mellan två regionaltågsstationer på Mälartåg, SJ-avgångar med Movingo-giltighet, på Tåg i Bergslagen inom Västmanlands-, Örebro- och Östergötlands län och på Trosabussen samt för lokaltrafik i de län som ingår längs sträckan. Normalpriset för en 30-dagarsbiljett är mellan 1000 och 3000 kronor.

För längre sträckor finns Movingo Alla sträckor som gäller för alla resor med Mälartåg, SJ-avgångar med Movingo-giltighet, på Tåg i Bergslagen inom Västmanlands-, Örebro- och Östergötlands län och på Trosabussen samt i all lokaltrafik dvs SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Priset för en 30-dagarsbiljett är 3 200 kronor.

Resor till/från Arlanda kostar 300 kronor för 30 dagar.

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt har 25% rabatt på ordinarie pris. Vilket innebär priser för en 30-dagarsbiljett på 750–2250 kronor för en sträcka och 2400 kronor för Movingo Alla sträckor.

Movingo pendlarbiljett kan du köpa här, i Movingo-appen eller i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

Hur prissätts Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Priset på Movingo sätts utifrån hur lång tågresan är. Det kostar till exempel 2 800 kronor från Nyköping till Stockholm och 3000 kronor från Eskilstuna till Stockholm. Då ingår lokaltrafiken i respektive län.

Maxpriset för Movingo en sträcka är 3000 kr för 30 dagar. Om priset för sträckan överstiger 3000 kronor väljs Movingo Alla sträckor automatiskt och kostar 3200 kronor för 30 dagar. Då ingår alla regionaltågsträckor inom Mälardalen samt all lokaltrafik.

Var kan jag köpa Movingo? Toggle FAQ answer icon Toggle FAQ answer icon

Movingo finns att köpa här online eller i Movingo-appen, i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater.

I SJs biljettautomater på stationerna kan du köpa 30-dagarsbiljett med SJ-del på SJ Movingo-kort, pappersbiljett för lokaltrafiken och ladda en spärröppnare för tunnelbanan på SLs Access-kort.

Via Movingo-appen, movingo.se, SJs app och på sj.se kan du köpa Movingo 30 dagar, 90 dagar eller ett år. 

Du kan ”blippa” Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och i SL-spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna samt på de flesta bussar i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten bussföraren eller annan kontrollpersonal.