Icon, arrow rightIcon, close pushmenu movingoIcon, faq-bubble movingo whiteIcon, pdf movingoticket-movingo-blue3Icon, ticket movingo blueIcon, time movingo blue
Hoppa till huvudinnehåll
Movingo säljs bland annat via Movingo-appen

Köpa Movingo

Du kan köpa Movingo i Movingo-appen, på movingo.se eller i SJs app, på sj.se eller i SJs biljettautomater. Här kan du köpa Movingo och se priser online.

Om du vill resa i första klass med platsbokning hänvisar vi dig till att köpa Movingo i SJs försäljningskanaler.

Movingo-appen

Movingo-appen är enkel att använda och är anpassad för dig som pendlar med regionaltåg och lokaltrafik i Mälardalen. Du kan ”blippa” Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och SL-spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna samt på bussar i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten för bussföraren eller annan kontrollpersonal.

Movingo-appen kan laddas ner via App Store eller Google Play genom att söka på ”Movingo app”.

För att köpa Movingo-appbiljett måste du registrera ett konto antingen direkt i appen, eller här på ”Min sida” på movingo.se. Där kan du även se kvitton och köphistorik samt hantera ditt konto.

SJs biljettautomater

Det går även bra att köpa Movingo 30-dagarsbiljett från SJs biljettautomater.

Biljetten är då två delad, ett resekort SJ Regional/Movingo-kort som visas på SJ-tågen och en pappersbiljett som visas i lokaltrafiken. Du måste alltid ha med dig kortet och pappersbiljetten då dessa två utgör giltigt färdbevis tillsammans. Du kan dessutom ladda SL spärröppnare på ett SL Access-kort för att öppna spärrarna om du ska resa inom SL-trafiken.

Biljetter Movingo

Tillgång till SLs spärröppnare får du genom att ladda en spärröppnare på SL Access-kort tillsammans med din Movingo-biljett. Har du inget Access-kort eller om du inte har ett mörkblått Access-kort kan du köpa det via SLs försäljningsombud. Du laddar spärröppnaren på Access-kortet i samband med att du köper din Movingobiljett i automaten alternativt laddar spärröppnare vid ett senare tillfälle om du behöver köpa ett SL Access-kort. Du kan alltså köpa och ladda Movingo i din stad, åka till Stockholm och där köpa ett SL Access-kort. Sen går du till en SJ-automat och laddar spärröppnare på SL Access-kortet. Du kan också resa i SL-trafiken med enbart pappersbiljetten (observera att du måste ha pappersbiljetten, bara Access-kort med spärröppnare är inte en giltig biljett i SL-trafiken).

Om du tappar bort eller får ditt SJ Movingokort stulet kan du kontakta SJ Kundservice eller SJ Resebutik för att spärra kortet. Förlorade kort eller pappersbiljetter ersätts inte. Vill du ha en biljett du inte kan tappa bort hänvisar vi till att köpa Movingo som app-biljett.

Movingo är, oavsett var den köps, en opersonlig biljett, det vill säga att Movingo kan nyttjas av flera personer – dock inte samtidigt.

10-biljetter och enstaka resor säljs direkt av SJ.

Här kan du se var SJs biljettautomater och ombud finns

För att ladda en Movingo-biljett i SJs biljettautomat behöver du ett SJ Movingo-kort. Korten kan antingen köpas hos SJs ombud eller beställas via länken nedan.

Movingo för ungdomar och studenter

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får Movingo studentrabatt – 25% rabatt på ordinarie pris. Det innebär priser på 750–2250 kronor/30 dagar för en sträcka och 2400 kronor/30 dagar för Movingo Alla sträckor.

Giltiga studentlegitimationer (Mecenat eller studentkort med SL-symbol) ska kunna styrkas med ID-handling (pass, körkort eller ID-kort).