Movingo säljs till en början i SJ-automater

Försäljning av Movingo

Movingo 30-dagarsbiljett köper du från SJ i samma automater som tidigare har sålt SJ Regional- och TiM-biljetter.

Biljetten är två delad, ett resekort SJ Regional/Movingo-kort som visas på SJ-tågen och en pappersbiljett som visas i lokaltrafiken. Du måste alltid ha med dig kortet och pappersbiljetten då dessa två utgör giltigt färdbevis tillsammans. Du kan dessutom ladda SL spärröppnare på ett SL Access-kort för att öppna spärrarna om du ska resa inom SL-trafiken.

Biljetter Movingo

Tillgång till SLs spärröppnare får du genom att ladda en spärröppnare på SL Access-kort tillsammans med din Movingobiljett. Har du inget Access-kort idag eller om du inte har ett mörkblått Access-kort kan du köpa det via SLs försäljningsombud. Du laddar spärröppnaren på Access-kortet i samband med att du köper din Movingobiljett i automaten. Följ instruktionerna där.

SJ säljer också Movingo 30 dagar, 90 dagar eller ett år via sj.se och i SJs app, och i båda fallen finns den biljett man visar upp i SJs app. Till en början kommer app-biljetten inte kunna öppna SLs automatspärrar. Vill du resa med Movingo som app-biljett i SL-trafiken behöver du därför visa biljetten för stationsvärden.

Ett utvecklingsarbete pågår för att göra app-biljetter digitalt läsbara så att de t ex kan öppna SLs automatspärrar. När det är klart kommer Movingo också börja säljas via en egen Movingo-app.

Movingo är, oavsett var den köps, en opersonlig biljett, det vill säga att Movingo kommer kunna nyttjas av flera personer – dock inte samtidigt.

10-biljetter och enstaka resor kommer även fortsättningsvis att säljas direkt av SJ.

Här kan du se var SJs biljettautomater och ombud finns

För att ladda en Movingobiljett i SJ Biljettautomat behöver du ett SJ Movingokort. Korten kan antingen köpas hos SJs ombud eller beställas via länken nedan.

SJ kortläsare

När du ska resa håller upp ditt Movingokort laddat med 30-dagarsperiod mot SJs kortläsare. Då registreras en resa och en elektronisk biljett lagras på kortet. Ombord på tåget visar du upp ditt SJ Movingokort. För att kunna ansöka om Ersättning vid försening behöver du ha registrerat en resa, även om du har ett månadskort.

Spara alltid kvittot

Kvittot är en värdehandling som du behöver om du till exempel skulle förlora ditt kort.

När du har aktiverat en 30-dagarsbiljett rekommenderar vi dig att skriva ut kortinformationen i biljettautomaten. Skriv ned kortnumret som finns i övre vänstra hörnet på baksidan av Movingokortet och spara det på en säker plats. Kortnumret står även på laddningskvittot. Du behöver veta ditt kortnummer om du till exempel förlorar ditt kort och vill spärra det.

För dig som reser med TrosaBussen

Movingo gäller även på TrosaBussen som går mellan Trosa–Vagnhärad–Liljeholmen. Du åker med samma biljett som med tåget mellan Vagnhärad och Stockholm.

Du kan köpa Movingo i Vagnhärad i SJs biljettautomat i anslutning till plattformen.

Movingo för ungdomar och studenter

Ungdomar under 20 år och studenter på CSN-medelsberättigande eftergymnasial utbildning med minst 75% studietakt får Movingo studentrabatt – 25% rabatt på ordinarie pris. Det innebär priser på 750–2250 kronor/30 dagar för en sträcka och 2400 kronor/30 dagar för Movingo Alla sträckor.

Giltiga studentlegitimationer (Mecenat eller studentkort med SL-symbol) ska kunna styrkas med ID-handling (pass, körkort eller ID-kort).

Resa med barn

En resenär med giltig Vuxen- eller Ungdom/Studentbiljett får alltid ta med två barn upp till och med 6 år utan extra kostnad vid resa med Movingo. Barn till och med 6 år får av säkerhetsskäl inte resa ensamma.

 

Kontakta kundservice Arrow pointing right Arrow pointing right

Mälardalstrafik MÄLAB AB
c/o Trafikförvaltningen
Lindhagensgatan 100
105 73 Stockholm

Gilla Movingo på Facebook